Dyraste leksakerna i världen

Det finns människor som är beredda att betala i princip vad som helst för en känsla av exklusivitet, det bevisas om inte annat av en titt på den här listan över några av världens dyraste leksaker. Det här är sannerligen inte julklappar som vem som helst lägger under julgranen.

På listan som följer ska vi alltså titta på leksaker för barn. Det är dock inte vad du hittar i sortimentet hos https://www.teknikdelar.se. Mobiltelefoner är väl dock i någon mån att betrakta som leksaker för både vuxna och ibland barn? Nåväl, mobiltelefoner fyller ett viktigt syfte i vår vardag och därför är det ju viktigt att de är hela. Hos Teknikdelar hittar du därför prisvärda reservdelar och tillbehör till mobiltelefoner. Nu går vi vidare till att titta på leksaker för barn. Rika barn.

Madame Alexander Eloise – ca. SEK 47 000 000

Vad är Madame Alexander Eloise och varför kostar det, eller hon, 47 miljoner kronor? För priset får du en av fem dockor som designats av Madame Alexander, en känd dockdesigner. Varje exemplar bär Swarovski-kristaller, accessoarer från Katherine Baumann, en päls och kläder från Christian Dior. Om du tycker att priset är lite högt ska du tänka på att en liten hund medföljer utan extra kostnad. Som hittat!

Astolat Dollhouse Caste – SEK 80 000 000

Världens just nu dyraste leksak kan vara det här dockhuset från Astolat som går loss för sanslösa 80 miljoner kronor. Det är väldigt mycket pengar även för ett dockhus som är handgjort från grunden. I det kan barn underhålla sina dockor med ett gym, en pool, 29 rum och flera våningar. Det finns en vinkällare, trappor och en bar. Baren är fylld med små flaskor i riktigt glas. Värt att notera är att prislappen gör det här dockhuset dyrare än många riktiga lägenheter i världsstäder som London och New York.

Lamborghini Aventador (modellbil) – ca. SEK 4 300 000

Du kan köpa en riktig Lamborghini för betydligt mycket mindre pengar än den här leksaken. Skälet till att modellen kostar någonstans i trakterna runt 43 miljoner kronor är för att den pryds av diamanter, gult och platina. Robert Gulpen som är mannen bakom modellen la ner över 500 arbetstimmar på den, vilket ytterligare blåser upp prislappen.

Steiff, teddybjörn från Louis Vuitton – ca. SEK 2 000 000

Sist ut på den här listan ett teddybjörn från Louis Vuitton som snudd på framstår som billig – om man jämför med övriga leksaker vi tittat på. Nu är ju 2 miljoner kronor ingen struntsumma och prislappen kommer sig av de dyra Vuitton-accessoarer som björnen utrustats med. Tillkommer gör också att den är gjord av äkta päls. Ett exemplar av den här teddybjörnen kan du se på Teddybjörns-muséet i Jeju i Sydkorea.