Leksaker och merch från Harry Potter

Få filmer når upp till Harry Potter-seriens popularitet. Med hela åtta filmer i bagaget är den här produktionen en av världens mest framgångsrika och älskade, med mängder av fans i alla åldrar. Mängden leksaker och merch i filmernas spår visar också hur omtyckta de är.

Fantasy över åldersgränserna

Trots att det i år (2021) är hela 20 år sedan den första filmen hade premiär säljs fortfarande mängder med leksaker baserade på filmerna. Det här talar sitt tydliga språk – än idag trollbinder Harry Potters äventyr; filmerna och karaktärerna har långt ifrån fallit i glömska. De återfinns fortfarande i både leksaker för yngre barn, merch för lite äldre och i klädkollektioner från större klädkedjor för de alla.

Fantasygenren blir i stort sett aldrig omodern och med Harry Potters intåg på scenen för så många år sedan, i gott sällskap av Sagan om Ringen-filmerna, har både barn och vuxna fångats upp av dess magi och äventyr under väldigt många år. Är dina barn, eller kanske du själv, några av de som älskar HP-filmerna finns mängder med spännande saker från Harry Potter och hans vänner, som kan förgylla både lek och skola. Allt från affischer och spel till skolväskor och kläder – det finns något för alla. Något av det mest intressanta med de här böckerna och filmerna är att de tilltalar så många åldersgrupper, vilket gör att det finns väldigt mycket att välja mellan om du vill skaffa dig några fina eller roliga minnen från filmerna. Med barn som också är intresserade blir det betydligt mycket lättare att hitta bra födelsedagspresenter eller julklappar. Tillsammans kan ni sedan krypa upp i soffan och maratontitta några av filmerna, eller varför inte spela ett av sällskapsspelen baserade på filmerna? Med intresse för Harry Potter och hans äventyr finns det nästan ingen ände på hur mycket roligt ni kan ha med all merch och alla leksaker!