Organisera leksaker i barnrummet

När du ska inreda barnrummet är det en bra idé att redan från början tänka på bra förvaring. När alla leksaker har en given plats kommer rummet vara mer lättstädat och barnet kan lättare själv hålla ordning på sina leksaker. För att rummet ska upplevas som mysigt och inbjudande är väggarna och det som sitter på väggarna viktigt. Det finns mängder med barntapeter att välja till barnrum. Tapeter kan verkligen knyta ihop rummet på ett bra sätt. Om du inte riktigt vet vad du ska välja för tapeter kan du välja något neutralt som håller över tid. Eller så kan du satsa på en barntapet som verkligen andas barnrum. En barnrumstapet som utstrålar energi, positivitet och lekfullhet men som samtidigt ger en känsla av lugn och ro är helt perfekt. Starka färger förmedlar lekfullhet och energi. Det går även att tapetsera en fondvägg om du vill ha en tapet med större motiv. Det är endast fantasin som sätter gränserna när du ska välja tapeter och inreda i barnrummet.

Utnyttja väggen till förvaring

När du har tapetserat och hittat lämplig vägginredning ska du tänka på förvaring och hur du ska organisera alla leksaker. Fundera över hur mycket förvaring du tror kommer behövas och sedan tar du till lite extra. Det behövs alltid mer förvaring än vad du kan tro. Ett tips är att utnyttja väggarna. Det finns massor med olika väggfasta hyllor och bokhyllor som är väldigt användbara. Krokar är också väldigt praktiskt. När du använder väggen frigör du yta på golvet. Det är även bra att anpassa förvaringen efter barnets ålder. Du kan dessutom märka lådor och hyllor för yngre barn. Det gör det enklare för dem att lägga tillbaka sakerna där de hör hemma. Till större barn fungerar öppen förvaring väldigt bra.

Anpassa höjden på förvaring efter barnet

För att barnen ska kunna använda sina leksaker och städa undan efter sig är det viktigt att de når allt, så håll förvaringen i deras höjd. Att använda sig av olika lådor och korgar är perfekt eftersom de går att flytta runt och ha på hyllplan. Om det är möjligt kan du alltid platsbygga någon bra förvaring som blir optimalt för rummet. Förvaring under sängen är också perfekt. Det finns ibland sänglådor till olika sängar. Då frigör du också plats på golvet, saker går att gömma undan och det ryms en hel del under sängen. Försök att hitta snygg förvaring eftersom det kommer göra att rummet upplevs snyggt och genomtänkt. Det finns snygg förvaring som kan ses som dekorativa inslag i inredningen. Att försöka ha en röd tråd genom inredningen är en bra idé.