4 galna leksaker

Att människor förr i världen bar på en del uppfattningar och åsikter som tiden gjort obsoleta är ingen överraskning. Tiderna förändras och sociala och vetenskapliga framsteg gör att normer och värderingar omformas. Det gör att vissa åsikter människor hade förr i tiden idag framstår som absurda. Det finns få områden av mänsklig verksamhet där detta visar sig lika tydligt som när det gäller leksaker. Men som vi ska se produceras det fortfarande leksaker som inte kan betraktas som annat än märkliga.

På tal om galna leksaker. Du kan säkert hitta en och annan tokig leksak i sortimentet hos eStore (även om de inte är fullt lika galna som leksakerna på den här listan), men framför allt hittar du breda sortiment inom produktkategorier som just leksaker, men också bland annat sport & fritid, elektronik och mode. Allt till lika attraktiva priser och med snabba leveranstider. Besök eStore för att shoppa bekvämt hemifrån, fraktfritt från 349 kronor.

Stripp-kit för 11+

Tidningen Mama skriver om ett “strippkit” som marknadsfördes för barn från 11 år. Leksaken såldes för 3-4 år sedan under namnet ‘Pole Dance’ och innehöll en danspåle och klänning. Många har förstås varit kritiska, att leksaken är en del av en större trend som sexualiserar små barn. Jag säger inte emot. För att anknyta till inläggets inledning så visar den här leksaken att samtidsmänniskan är minst lika skruvad som någonsin förr.

Porsche Power Wheels

Den här leksaken snokade jag upp via MåBra som liknar den vid den typ av långsamma plastbilar som är tillräckligt stora för barn att sitta i och åka omkring i. Skillnaden mellan dem och den här leksaken tillverkad av Fischer-Price var att den inte gick att bromsa. Tydligen var det något fel på batteriet. Som tur var insåg tillverkaren uppenbarligen ganska snabbt misstaget och drog tillbaka leksaken.

Clackers

Clackers var en leksak som såldes under början av 1970-talet. Som leksak betraktad var den väldigt enkel, betraktat som vapen var den fantastiskt effektiv. ”Leksaken” bestod av ett snöre med två bollar av akrylplast i vardera änden. Jag gissar att den första skadan till följd av lek med Clackers orsakades redan samma dag som det första exemplaret såldes.

Pet Rock

Ännu en leksak från 1970-talet, vilket förefaller ha varit ett innovativt decennium just när det gällde leksaker. Den som köpte en “pet rock” fick en kartong vari tillverkaren stoppat ned en sten på en bädd av halm. Man fick också en liten instruktionsbok som förklarade hur man bäst skulle ta hand om sin sten. Pet Rock är en idé som är rolig på papperet, i ungefär en sekund. I verkligheten? Not so much. Det måste väl ändå ha varit ett fiasko tänker du. Nej, uppenbarligen inte, tydligen såldes miljoner exemplar av den här leksaken.