Bra leksaker till de minsta

Det sker tyvärr flera onödiga olyckor i hemmen på grund av att man inte har införskaffat leksaker som lämpar sig till små barn. Och faktum är att du redan har en hel del saker i hemmet som fungerar som leksaker. En slev eller visp kan vara minst lika intressant som en leksak för 300 kronor. En bra leksak ska både underhålla barnet samt vara utvecklande och stimulerande. Bra leksaker hjälper även ditt barn att träna sitt minne och logik. De enkla leksakerna är oftast de bästa. Traditionella byggklossar i olika färger är ett perfekt exempel på en bra och utvecklande leksak. För de minsta finns det fina byggklossar i tyg som du kan köpa.

Hitta leksaker till bra priser

Leksaker kan som bekant kosta en slant och som nybliven förälder kanske du vill kunna spara lite pengar. Genom att gå med i Familydeal får du bra familjerabatt hos flera olika butiker och företag. De samarbetar även med leksaksbutiker och andra nätshoppar som säljer leksaker. Då kan du passa på att handla när du har en sådan rabatt. Det enda du behöver göra för att bli medlem är att registrera dig med din e-post. Du kommer sedan få regelbundna erbjudanden om vad som är på gång. På så sätt kan du ständigt köpa utvecklande leksaker till ditt barn i takt med att det växer.

Nyfödda bebisar behöver inga leksaker

Under de första veckorna har din nyfödde bebis inget som helst behov av några leksaker. Så du behöver inte stressa under graviditeten med att köpa dessa. Efter ett par veckor när din bebis kan fästa blicken lite bättre kan det börja bli intressant med saker som är färgstarka och låter. En skallra eller liknande är alltså perfekt för detta. Den kan också fungera som en bra undanmanöver vid skötbordet och liknande. Även en sängmobil som du hänger ovanför spjälsängen är en intressant sak att följa med blicken. När ditt barn är stort nog att sitta själv utan stöd kan du börja leka med lite andra saker. Du kan till exempel bygga upp ett torn av klossar och låta ditt barn välta det.

Undvik att ditt barn tröttnar på sina leksaker

Många upplever att deras barn har en uppsjö av leksaker men inte vill leka med någonting. För att undvika att hamna i denna fälla är det en god idé att bara ha framme lite i taget. Plocka bort några leksaker och ta fram dem igen efter några veckor. Då kommer det kännas som en helt ny leksak för ditt barn och han eller hon kommer bli mer intresserad. Sitt ner och lek med ditt barn samtidigt som du pratar om vad ni gör. Då kommer du även stimulera barnets tal och utveckla detta. Det handlar också om att ge ditt barn så bra förutsättningar som möjligt innan det är dags att börja förskolan. Där kommer barnet lära sig mer om att samarbeta och leka tillsammans med andra barn.