Lantbruk och trädgård

Leksaker som har med bondgårdar och häststall att göra är det många barn som känner sig intresserade av. Trädgårdsskötsel är också ett område som ingår i lantbruksområdet. Det finns lantbruksleksaker från väldigt tidig ålder. Då ingår trädgård, kök och matlagning, djurskötsel, bil- och traktorkörning. Lastvagnar och andra lantbruksmaskiner.

Ofta får djuren ett stort utrymme för både pojkar och flickor är ungefär lika intresserade av det här området. Speciellt om de fått se lantbrukets djur och traktorer på riktigt vid något tillfälle.

I Duplobitar finns det gott om lantbruksbitar. Det finns hönor, katter, hundar, kossor, hästar, traktor och lastbil. Gubbe och gumma som pysslar om ladugården och gårdens alla djur.

För de lite större barnen finns Legobitar som man kan bygga en hel farm av. Till gården kan man bygga ett järnvägsspår och en station så att vänner kan komma och hälsa på. På något sätt är gården tidlös för man kan lägga till delar från till exempel vilda-västern bitarna så man får ett fort en bit bort från gården. Och då kan gården plötsligt höra till än den ena tiden eller den andra. Helt efter vart fantasin tar vägen.

Varför just gårdar med djur är så intressant för små barn är svårt att säga. Kanske är det för att djur och natur är något som alltid intresserat människan. Även växtlighet och matlagning tycks vara väldigt intressant för både pojkar och flickor.

Laga mat är bra för alla, speciellt om man får göra det på riktigt med föräldrarna i köket. Att få blanda och röra ihop något som sedan ska ätas och till på köpet smakar gott är något som inga barn skulle hindras ifrån. Med övning kommer färdighet. Det är dubbelt så roligt att äta riktig mat tillsammans som man fått hjälpa till att laga än att äta bara låtsasmat.