Dockor för pojkar och flickor

Det är populärt just nu att vuxna säger till pojkar och flickor att de ska leka med leksaker som förut alltid förknippats mest med det motsatta könets leksaker. Så att pojkar borde leka mera med dockor till exempel. Nuförtiden finns det många dockor för alla möjliga slags lekar. StarWars-gubbar, legogubbar och gummor, yrkesgrupper i både Lego och Duplo. Det saknas inte tillfällen för både flickor och pojkar att hitta leksaker där dockor och bilar ingår i paketen. Och där det inte är konstigt att leka med det ena eller andra utan där det är fullständigt naturligt.

Människor byter både yrken och arbeten flera gånger under sin livstid numera. Så det är väldigt naturligt för människor idag att byta livsstil beroende på vad man är intresserad av eller vad som just för tillfället står till buds.

Vilda djur har fortfarande sina könsroller kvar som binder dem till naturen. Men människan försöker med tvång få barn att frångå sina naturliga intressen och att bli något som de inte är. Att få vara sig själv och utvecklas just på det sätt som man måste utifrån de förutsättningar var och en fått genom födseln borde vara en rättighet för alla.