Små leksaker som presenter

När man har barn kan man snabbt upptäcka att de lätt hittar de där små leksakerna som gärna kostar en del pengar. Men att köpa leksaken där och då bara för att barnet vill ha den kan snabbt sluta med katastrof om beteendet fortsätter. Att däremot ge en liten leksak som present eller belöning då och då är i regel ett bättre val.

Ge bort små leksaker vid bus eller godis

När det börjar bli höst dyker det upp en hel del saker med tema halloween i butiker och online. Många av dem lockar barn rejält. Alla vill inte att de egna barnen ska gå bus eller godis och då kan ett alternativ vara att man istället ger barnet en liten leksak med halloweentema.

En liten leksak som belöning

När barnet gör något riktigt bra kan en belöning komma väl till pass för att uppmuntra det goda beteendet. Kanske har barnet varit med om en jobbig upplevelse hos läkaren eller tandläkaren? Även då kan en liten sak muntra upp rejält.

Måste leksakerna vara dyra?

En sak som ökat betydligt under de senaste åren är leksakers pris och man kan inte bortse från att det ofta är de populäraste sakerna som kostar mest. Men det finns ingen anledning till att köpa de dyraste sakerna. Ett litet barn som ska få en mindre sak som belöning behöver inte en grej för flera tusen kronor utan det kan räcka med en boll, en nalle eller kanske en liten leksaksbil. Mer än så behöver det inte vara. De dyrare sakerna kan man sedan ge vid födelsedagar eller under julen. Kanske kan man då också ge saken tillsammans med barnets släktingar så behöver det inte bli en så stor utgift.